Greyzone Jackie Lee

De stammoeder van de Weimcorner Weimaraners is Greyzone Jackie Lee, een telg uit het eerste nestje van de lieve Grey Classic’s Gotta kick azz ‘Lolita’ en BIS Multi Ch Davora Bremar Mark of Ashlaren ‘Mark’. Jackie Lee is een mooi gespierd, gezond en zeer elegant teefje. Ze is heel sociaal met andere mensen (en heeft zo haar favorieten) maar met haar baasje vormt ze een ‘twee-eenheid’. Jackie vindt wandelen en joggen (lees: met baasje!) de max. In de jachtafrichting is vooral 'de zoek' haar discipline. Haar scherpe neus laat haar nooit in de steek. Greyzone Jackie Lee en onze Weimcornerkennel zijn in orde met alle voorschriften die door de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus en de Belgische Weimaranerclub worden vereist voor de fokkerij van rashonden/Weimaraners.

Facts&Figures

LOSH: 1079623 en Chip: 967000009014389

Resultaten heupdysplasie: HD A/1 (zie info resultaten heupentest)

Schoonheidsresultaten:

JackieShows lopen is niet zo ons ding. Geef ons maar de weidse natuur… Toch hebben we enkele mooie resultaten bij elkaar gesprokkeld:
  • Hondenschool Sint-Bavo (Herentals, 17 mei 2012): Nr. 1 Uitmuntend in open klas + Beker van de keurmeester
  • 32ste Grote Prijs van Limburg (Genk, 1 juli 2012): Beste teef in open klas: Nr. 1 Uitmuntend
  • 36ste Internationale Hondenshow der Zuiderkempen (Lommel, 8 juni 2013): Nr. 2 Uitmuntend
  • Op de clubmatchen van de Belgische Weimaranerclub behaalde Jackie steeds mooie resultaten. In 2011 werd ze de beste in de tussenklas en in 2013 kreeg ze een 3e Uitmuntend in de open klas.


Werkresultaten

2 brevetten B (jachtafrichting, beste resultaat: 142/160)
3 brevetten C (jacht - basis)


Socialisatietest: geslaagd, januari 2013


Greyzone Jackie Lee, een korte geschiedenis

Greyzone Jackie Lee, pup met grote oren en veel deugnieterij

Op zaterdag 3 juli 2010 werd Greyzone Jackie Lee eindelijk ‘ons Jackie’. De eerste dagen met Jackie Lee waren bizar. Jackie maakte vanaf het eerste uur dat ze bij ons was duidelijk dat ze mij (Annemie) als baasje gekozen had. Voor mij een ietwat beangstigende ervaring (oei, oei, nog wat extra verantwoordelijkheden!)… Maar gaandeweg kon ik me met deze onverwachte wending verzoenen en groeide de band elke dag meer en meer. Omdat we dat jaar verhuisd waren, gingen we die zomer niet op vakantie en kregen we allemaal rustig de tijd om ons aan elkaar aan te passen.
In haar twaalfde levensweek zijn we gestart met africhting in de plaatselijke hondenschool. Leuk was dat. Vooral Jackie genoot volop van de aanwezigheid van andere pups. De hondenschool: ook hier ging weer een volledig nieuwe wereld voor ons open ;-)
En oh, wat waren we blij dat we een ‘Jackiehulplijn’ hadden. Fantastisch hoe fokkers (van Jackie) Anik en Pascal (www.greyzone.be) op elke moment van de dag klaarstonden om vragen die we hadden te beantwoorden en ons van op afstand (en soms ook van heeeeel dichtbij ;-) te coachen in de ontwikkeling van Jackie. Dienst-na-verkoop: dat krijg je alleen maar bij de écht goeie fokker! Merci, merci, Anik en Pascal.

Jackie Junior, stabiel maar vooral zóóó lief en aanhankelijk

Greyzone Jackie LeeToen Jackie bijna 10 maanden was, trokken we met haar naar de cursus van Kempense Jachthonden (www.kempensejachthonden.be). Deze cursus is, naar mijn bescheiden mening, een must voor elk baasje met een jachthond (ook al is de jacht in de praktijk – zoals bij mij- geen ‘issue’). Onwaarschijnlijk wat Stef, Pascal en Anik daar op vier maanden met honden en (vooral ;-) met baasjes doen! Wildebrassen en ongecontroleerde honden worden daar op geen tijd omgetoverd tot stabiele en toffe viervoeters. En ‘softe’ baasjes wordt snel duidelijk gemaakt dat honden echt wel tegen een stootje kunnen…

En voor mij was deze cursus vooral ook een manier om tot rust te komen. Tijdens de sessies ben je immers zo intens met je hond bezig, dat alles rondom je even weg is – dat gevoel kan ik soms wel gebruiken. Ik moet er eerlijkheidshalve wel aan toevoegen dat de cursus me ook wel bloed, zweet en tranen heeft gekost. Het appel was voor Jackie geen probleem maar met wat volgde scoorden we bij aanvang allesbehalve beginnerssuccessen.
Thuis genieten we vooral van Jackie. Wat vroeger uit den boze was, bij voorbeeld met z’n vieren (nu vijven) een wandeling maken, gebeurt nu wel. Jackie is heel lief en heel aanhankelijk maar ook heel sociaal. Iedereen krijgt steeds een hartelijk onthaal van haar. Voor onverwachte bezoekers is ze waakzaam. Eens ze aan ons merkt dat ‘het oké is’, krijgen ook deze mensen een warm onthaal.

Jackie Lee, een volwassen ‘velcro-dog’

Tja, het gaat snel. Vandaag is ons Jackie een volwassen hond. We genieten elke dag van haar en ze is niet meer weg te denken uit ons leven. Elke morgen maken we met haar een fikse wandeling. Nadien geniet ze van rustig thuis zijn. We nemen haar ook zo goed als overal mee naartoe: naar de winkel, op restaurant, op reis, … Jackie weet zich overal goed te gedragen en verovert snel de harten van anderen…. Vooral in het buitenland hebben we zeer veel ‘bekijks’ met haar. Het is als met een BV over straat lopen. Iedereen spreekt ons aan over hoe mooi en speciaal ze wel is. Bellissimo!
In een artikel las ik dat de Weimaraner ook wel eens de ‘Velcro-dog’ wordt genoemd. Ik denk dat dat beeld voor ons Jackie helemaal opgaat. Ze is zo aanhankelijk dat ze ‘kleeft’ aan mij. En als historica wil ik niet nalaten te vertellen dat deze karaktereigenschap een historisch (genetische) achtergrond heeft. De precieze oorsprong van de Weimaraner is niet helemaal gekend maar wat wel zeker is, is dat de hertogen van het Hof van Weimar (18de-19de eeuw) een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van de Weimaraner. De Duitsers beseften maar al te goed dat deze allround jachthond zeer waardevol, kostbaar en dus zeldzaam was. Om de zuiverheid van het ras te vrijwaren en de uitzonderlijke kwaliteiten veilig te stellen, hield men deze honden vaak binnen, in tegenstelling tot andere jachthonden die meestal buiten in kennels werden opgevoed. Met de gekende zeer hechte band (zeg maar aanhankelijkheid) met de mens en grote behoefte aan menselijk gezelschap tot (aangenaam) gevolg. Ook hun vlotte omgang met kinderen, kan hier verklaard worden. En hier ligt ook de oorzaak van het feit dat een Weimaraner echt geen hond is om dag en nacht buiten in een kennel te zetten.
Een hond aan de haard dus, zou je zeggen? Ja, soms… Maar weet wel dat een Weimaraner over een onuitputtelijke dosis energie beschikt. Energie die hij ook dagelijks ‘kwijt’ wil. In interactie met zijn baasje, weliswaar…
Al deze zaken komen zowat samen in ons Jackie. Een fantastische hond. Voor ons is ze dan ook de perfecte stammoeder voor onze jonge kennel Weimcorner. In ieder geval willen we ooit graag een teefje van haar bij ons houden. Deze prachtige hond moet kunnen voortbestaan …