Nestje 2015: Weimcorner One More Time

ALLE PUPS ZIJN GEPLAATST !!!

Dinsdag 11 augustus 2015: we proudly present...
 

Dora en vriendinnetje Laure oefenen al tegen volgende week... Dan komt Mike Peetermans onze pups 'in stand zetten'. Het lukt al aardig, niet? Omdat de pups gisteren ook gechipt werden, kunnen we meteen de kennel-stamboomnamen van onze 7 dwergen bekend maken!!!

WEIMCORNER ONE DAY LIKE THIS (Meneertje Blauw)

 

WEIMCORNER OUT OF THE BOX (Meneertje Groen)

WEIMCORNER ONCE IN A LIFETIME (Meneertje Rood)

WEIMCORNER ON THE HOUSE (Mevrouwtje Roze)

WEIMCORNER OF COURSE (Mevrouwtje Grijs)

WEIMCORNER OHLALALA (Mevrouwtje Beige)

WEIMCORNER ORANGE CRUSH (Mevrouwtje Oranje)


Zondag 9 augustus 2015: al 6 weken oud
 

Dinsdag worden onze pups 6 weken en dan treden ze uit de anonimiteit;-) Morgen komt de dierenarts immers op bezoek en worden de pups ingeënt maar ook gechipt en krijgen ze hun Europese paspoortjes! Vanaf dan krijgen ze dus ook hun officiële kennelnaam en kunnen we de documenten voor de opmaak van de stambomen invullen en aan Sint-Hubertus bezorgen. Op vraag van al onze toekomstige eigenaars wordt het DNA van al onze pups afgenomen en gecheckt (de basisprocedure voorziet een DNA-test per nest). Op die manier wordt het DNA van elke pup dus bijgehouden in de databank van het FCI.

Pups blijven groeien als kool. Ondertussen eten ze twee maal brokkenpap per dag, twee porties korrel en af en toe mogen ze nog eens lekker drinken bij mammie Jackie. Morgen nog eenmaal brokkenpap en drie maal korrel en tegen disndag (6 weken) eten ze vier maal korrels. Flink, hoor! Miss Orange, ons kleinste maar zeer pientere hondje, weegt ondertussen 3.38 kg en meneertjes Groen en Rood hebben de kaap van 4 kg al overschreden. Morgen starten we de dag met de derde ontworming.

Ondertussen zijn de meeste nieuwe baasjes ook een tweede maal op bezoek geweest (morgen nog enkele bezoekjes). Iedereen is superenthousiast over onze kleintjes en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat ze allemaal in een zeer warm nestje terecht zullen komen.

Maar ik ga eerst nog twee volle weken onwaarschijnlijk hard genieten van mijn 7 dwergen... die soms al heel stoer zijn maar ook nog echte baby'tjes zijn, vooral als ze slapen;-)Donderdag 30 juli 2015: pups zijn precies één maand oud vandaag

Amai! Onze pups hebben duidelijk de gaspedaal ingedrukt...Ik weet niet waar mijn hoofd staat. Pups hebben nood aan meer ruimte: dus ik zou de werpkist moeten afbreken maar dan kan Jackie er niet meer zonder onze hulp bij. Hoe lossen we dat op - vooral 's nachts...? Pups eten heel flink van de brokkenpap maar dat betekent ook dat de werpkist - die voordien altijd zo netjes was- er soms uitziet alsof mijn pups ergens in een verwaarloosde kennel zitten;-). Dus ik doe even niets anders dan poetsen, pups verplaatsen, brokkenpap maken...en af en toe nog eens naar mijn Jackie en andere huisgenoten kijken;-). Maar er is verbetering in zicht!!! Het wordt terug mooi weer en dan zetten we onze schattebollekes buiten!

Afgelopen maandag werden de pups voor de tweede maal ontwormd. Dat ging vlot! En verder werden alle afspraakjes gemaakt voor de inenting-chip-DNA-afname-paspoorten met de dierenarts en voor de karakter, schoonheids- en jachttestjes! 
De socialisatie is ook volop gestart! Het is heel leuk om te zien hoe de pups mij al herkennen en meteen allemaal afkomen als ik dichterbij kom. Systematisch beginnen ze te kwispelen; mevrouwtje Roze was ons eerste kwispelaartje!
Vrijdag 24 juli 2015

Momenteel hebben we weinig speciaals te melden. Buiten dan het feit dat onze pups onwaarschijnlijk blijven groeien. Eentje woog vanmorgen 1.930 kg...Jackie blijft haar kindjes zorgvuldig voeden dus ik stel de brokkenpap nog even uit naar volgende week (als ze vier weken zijn gaan we het toch al eens proberen). Ik heb vanmorgen dubbele voederbakjes gekocht. Ik kijk er al naar uit om mijn hummeltjes daar aan te zien staan.

Alle nieuwe eigenaars zijn ondertussen langs geweest - het was een drukte van jewelste maar wel heel leuk om al die verschillende mensen te zien die wel allemaal een gemeenschappelijk doel hebben: één van mijn pups het beste leven ever te geven;-).


Dinsdag 21 juli 2015: eerste puppiebezoekjes

Vandaag en afgelopen dagen ontvingen we de nieuwe eigenaars van onze pups. Wat was het fijn om hun verwondering over dit speciale nestje te zien! Apetrots zijn we!

Pups zijn nu drie weken oud en worden alsmaar speelser...Nog enkele dagen netjes baby blijven in de kist en dan starten we met brokkenpap en de eerste verkenning van de wereld buiten de werpkist. Ik ben er alvast op voorzien. Vanaf nu wegen we ze ook niet meer elke dag. Hun gewicht ligt tussen 1.5 en 1.7 kg. Wat gaat het toch allemaal snel!
Vrijdag 17 juli: spelen en plassen;-)
 

Onze pups worden stilaan kleine hondjes...Gewicht schommelt tussen 1300 en 1450 gram, oogjes zijn open en worden alsmaar blauwer (net als de lucht;-) en ook de oortjes beginnen hun werk te doen. De maaltijden worden regelmatiger (en 's nachts zelfs al tot een minimum beperkt) en hun leven begint iets meer variatie te vertonen: nu ze hun eerste stapjes zetten, gaan ze stilaan op verkenningstocht doorheen de werpkist (ik vrees dat die veel te snel te klein gaat zijn) en hebben ze hun broertjes en zusjes als speel- en knabbelkameraadjes ontdekt! Maar... ze plassen nu ook zelfstandig en er zijn er al enkele (toeval of niet) die op de kranten geplast hebben! Dat zien we natuurlijk heel graag gebeuren... De werpkist is dus bij momenten een echt schouwspel ...

Gisteren heb ik ook de papieren (en de factuur;-) van Sint-Hubertus ontvangen ivm de stambomen en de DNA-kits. Op zes weken gaan we naar de DA en dan worden ze ingeënt maar worden ze meteen ook uit hun anonieme bestaan gehaald: aan hun chip wordt dan een kennelnaam verbonden. Vanaf dan 'bestaan' de pups echt.
Dinsdag 14 juli: horen, zien en zwijgen (dat laatste is niet echt aan de orde;-)

Onze pups zijn vandaag 2 weken. Pups wegen nu tussen de 1055 en 1300 gram (da's x 3 ten opzichte van geboortegewicht!!!). Gisteren werden ze voor de eerste maal ontwormd. Voor sommige een welgekome afwisseling in het dieet maar enkele pups vonden het heel erg vies...De oogjes zijn nu zo goed als overal open en de wereld wordt steeds helderder... We merken ook dat de pups stilaan beter en beter horen; ze reageren alsmaar meer op geluiden. Door het zien en horen, komt er ook meer leven in de brouwerij... Het stappen gaat nog niet echt vlot maar zowel de voor- als achterpootjes worden steeds sterker en kunnen de stevige lijfjes alsmaar beter torsen. En ja hoor, ook broertjes en zusjes worden interessante wezens. Hun poten, oren, staartjes... zijn allemaal leuke dingen om aan te sabbelen...Ik heb wel te doen met Jackie: als de zeven pups tegelijk willen drinken (en hou er maar eens eentje tegen;-) dan heeft ze het zwaar te verduren. We vertroetelen haar extra.
Wat staat er deze week op het puppieprogramma? Groeien, eten en slapen en stilaan beginnen met spelen. Misschien proberen we tegen het einde van de week de eerste keer puppiepap maar zo lang er genoeg moedermelk is en Jackie het fulltime zogen ziet zitten, stellen we dat nog even uit. En, tegen het einde van week 3 hebben we de eerste puppiebezoekjes georganiseerd. Oh, wat zien de nieuwe eigenaars er naar uit om de pups een eerste keer te aanschouwen... Spelen en knuffelen is er dan nog niet echt bij maar daarvoor maken we een tweede reeks afspraakjes in augustus...

Mevrouw Beige
Vrijdag 10 juli 2015: stilte voor de storm
 

Vandaag werden de pups 10 dagen. Op de vooravond van hun 'visuele en auditieve wereld' kan ik alleen maar zeggen dat ze het supergoed doen! Op de foto, mevrouwtje Oranje, ons 'fijnste' teefje...De pootjes van de pups worden ook elke dag sterker. Je ziet stilaan een evolutie van 'sleepen of een vorm van kruipen' naar eerste pogingen tot stappen... met ook zeer merkwaardige poses tot gevolg;-). Vandaag hebben mijn ouders een hele dag bij de puppies gebleven omdat wij allemaal het huis uit waren (vakantie en werk). Mijn moeder en vader hebben van 8u tot 18u voor de werpkist gezeten.... Ze vonden het hééééééérlijk om de pups bezig te zien;-). Jackie kan ondertussen ook al eens wat afstand doen van het nestje. Ik vind het zalig dat ik stilaan 'mijn Jackie' terugkrijg. Ze komt al eens terug bij mij zitten, kwispelt als ze me ziet, wil graag wat gaan wandelen... Alles komt terug in de plooi... Morgen gaan Dora en ik de nageltjes van de pups voor de eerste keer knippen... (een echt precisiewerk... zie foto...)

Miss Oranje
Dinsdag 7 juli 2015: een week oud!

Pups zijn vandaag precies een week oud en dat vieren we met goed nieuws: drie van de pups hebben hun geboortegewicht al verdubbeld! Miss Grey en Mister Green wegen zelfs al 760 gram. Onze 7 dwergen worden ook met de dag schattiger. Het kost ons echt moeite om ze niet te knuffelen maar voorlopig laten we ze nog netjes in de werpkist bij mama Jackie. Onze tijd komt nog;-).
De warmtelamp hebben we zonet afgebroken en rondom de werpkist hebben we ook wat herschikt zodat we er vanaf nu makkelijker bij kunnen. Ik slaap ook nog elke nacht naast de kist (heel romantisch;-) en ga daar toch ook een van de volgende dagen mee stoppen... Ik zal de eerste nacht niet zo goed slapen - de waakstand moet eerst afgezet worden - maar ook daar moeten we door... 
En de eerstvolgende belangrijke stap bij de pups zijn de oogjes die stilaan open gaan... We verwachten de eerste blauwe kijkertjes vanaf dag 10!!! Spannend!!!


Vrijdag 3 juli 2015: Help!!! Ik groei...

Onze pups doen het onwaarschijnlijk goed. Ze zijn ondertussen het stadium 'muizekes' bijna helemaal ontgroeid en evolueren snel naar de status 'berekes' ;-). En het is warm, ja, maar uiteindelijk valt het voor de pups allemaal mee. We kunnen de werpkist onder de 28° houden. De ideale temperatuur voor de pups; ik hoef dus ook de warmtelamp niet aan;-). Ik hoor hen nauwelijks piepen dus concludeer daaruit dat ze niet te warm, niet te koud en niet hongerig zijn. Beweeglijk daarentegen zijn ze écht wel. Amai, watismedat! Als we de pups wegen, kunnen we ze nauwelijks in het bakje van de weegschaal houden. Dat betekent dat het gewicht van de pups hieronder niet 100% juist is. Een marge van 10 à 15 gram moet je zeker in acht nemen... Met Jackie gaat het ook heel goed. Ze verlaat het nest af en toe voor een plasje en de rest. Maar als ik dan zeg 'kom, we gaan naar de puppies' dan kan het niet snel genoeg gaan. Ik moet dan mee met haar naar de werpkist hollen want ze zou in haar enthousiasme op de pups gaan staan. We verwennen haar met lekkere en gezonde voeding (vandaag kreeg ze een groot blik nat voer; stinkiewinkie;-). Voor foto's verwijzen we naar onze facebookpagina.

Meneer Blauw: 490
Mevrouw Roze: 455
Mevrouw Grijs: 515
Meneer Groen: 520
Mevrouw Beige: 480
Meneer Rood: 470
Mevrouw Oranje: 440

Dinsdag 30 juni 2015: 7 puppies geboren !!!


Oh, wat zijn we trots en blij! Jackie is afgelopen nacht mama geworden van 7 prachtige pups: 4 teefjes en 3 reutjes. 
Achtereenvolgens kwamen ze tevoorschijn op deze mooie wereld:
Meneer Blauw Blauw Blauw om 03u; 380 gram
Mevrouw Roze om 03u38; 375 gram
Mevrouw Grijs om 04u28; 380 gram
Meneer Groen om 05u20; 395 gram
Mevrouw Beige om 06u13; 365 gram
Meneer Rood om 08u00; 345 gram
Mevrouw Oranje om 08u30; 345 gram
Meneertje Rood
We danken uiteraard de lieve Sam (Jackie en Sam zijn écht verliefd) en baasje Melany voor de medewerking, het enthousiasme, de gedeelde emoties... Dank je, lieve Mel...
Dierenartsenpraktijk Alpha uit Herentals voor de opvolging en prof dr. An Van Soom van de Universiteit Gent (fertiliteit hond) voor de begeleiding dichtbij en van op afstand.
Fokker Anik Van Leuffelen voor de raad en daad - ervaring is een zegen!
Alle toekomstige eigenaars voor het geduld en het vertrouwen.
Mijn lieve huisgenoten, familie en vrienden voor alle hulp en medewerking.

Voor meer foto's verwijs ik graag naar de Facebookpagina Weimcorner Weimaraners (ook te bekijken voor mensen zonder FB-account!!!)
 

Vrijdag 26 juni 2015: de eindmeet is in zicht!!!

Nog enkele dagen en onze puppy's zien het levenslicht. Oh, wat kijken we er naar uit de kleintjes hier bij ons te ontvangen! Ze zijn meer dan welkom. Jackie stelt het goed. Vanmorgen was haar gewicht 35.7 kg en haar buikomtrek 80 cm. De wandelingetjes worden steeds korter, de eetlust vermindert... Zowel Jackie als ik zijn helemaal klaar voor de bevalling

Dinsdag 23 juni 2015: the final countdown

Jackie maakt zich stilaan klaar voor de bevalling. Al het materiaal voor de bevalling ligt ook netjes klaar. Straks nog onderleggers (om de kist proper te houden) en puppiemelk gaan halen. 
Jackie is bij momenten heel erg aanhankelijk en verkent nu ook spontaan de werpkist. Ze wisselt heel actieve periodes af (ja, ze blijft de tuin inhollen als ze konijntjes ziet - en net nu zitten er zo veel, soms vijf tegelijk, vlak voor het venster;-) met zeer luie momenten...
We zijn vandaag op dag 56. Pups zijn levensvatbaar vanaf dag 57-58. Dus vanaf morgen 'mogen ze komen' maar ik zou toch graag hebben dat ze nog even in mama's buik groeien, hoewel die buik ondertussen serieuze vormen heeft aangenomen.
We zien de pups nu ook bewegen. Dus af en toe zie je zo'n schopje omhoog komen. Zo grappig! Zo, vrijdag is er nog een laatste update en ik hoop dat ons volgend nieuwsje in dit puppiedagboek er dan eentje is over een mooi en gezond nestje!!!
Vrijdag 19 juni 2015: nog een 'dikke' week

Het aftellen kan nu echt beginnen. Op basis van berekeningen door UGent is de 'partus' gepland op maandag 29 of dinsdag 30 juni. Dus nog 10 dagen! Jackie's buik verandert zienderogen... Vandaag woog ze 34 kg en haar buikomtrek is 75 cm. De pups zijn heel beweeglijk! Ik geniet nu van elk moment...

Dinsdag 16 juni 2015: puppies gevoeld en werpkist geplaatst…

Ja, yes, nog twee weken, nog 14 dagen…Tijd om het huis wat te verbouwen en de werpkist te installeren. Jackie is nog niet echt geneigd om er zich in te ploffen. Alles op z’n tijd (zie je haar denken;-).
En ja, hoor, als Jackie rustig neerligt en met wat geduld, voelen we kleine duwtjes… Krioelende puppies… Za-lig ! Vanaf nu gaat de beweging heel erg toenemen. En over enkele dagen kunnen we de puppen ook zien bewegen! Grappig: Jackie haar buik krijgt dan plots hier en daar een bultje…
Jackie doet het verder super. Ze is nog actief maar we merken toch dat alles een beetje trager gaat. De konijntjes in de tuin zijn nog steeds niet veilig maar haar ‘startsnelheid’ is niet meer voldoende om ook maar enige kans te maken op een prijs;-).
Gisteren is Sam hier nog op bezoek geweest. Onwaarschijnlijk wat een dikke vrienden die twee zijn… Real love: hier komen dus echt liefdeskindjes uit…


Vrijdag 12 juni 2015: nog 2.5 weken, dat is minder dan 20 dagen!!!

Jackie's buik is nu echt aan een groeispurt begonnen. Vanmorgen bij de DA woog ze 31.45 kg en haar buikomtrek is ca 67 cm... Jackie is ook nog eens een laatste maal ontwormd zodat ze ook de periode van het zogen op een 'propere' manier kan beginnen. Vanaf vandaag geven we haar ook puppievoeding. Puppievoeding bevat veel meer energie dan gewone voeding, vandaar... En morgen wellicht een laatste maal naar de jachtafrichting. We doen sowieso al  niet meer mee met het waterwerk (vermoeiend + bacteriën in de stilstaande vijvers;-). Het apporteren en het zoeken lukt nog goed, hoewel het tempo toch wat 'aangepast' (lees: traag) is. De dierenarts heeft me ook gezegd Jackie beter thuis te laten als ik ga joggen... Ik weet niet hoe ik dat moet aanpakken want Jackie wordt gek van vreugde als ik mijn sportoutfit aantrek... Zorgen voor morgen...Zondag wandelen we mee met http://weimaranerclub.be in het hondenlosloopgebied in het Nederlandse Chaam (net over de grens). Iedereen welkom daar!!!


Dinsdag 9 juni 2015

Vandaag is Jackie precies 6 weken of 42 dagen drachtig. Het gaat prima met haar! Haar buik(je) is echt serieus aan het toenemen en 'volgens de wetenschap' moet het nu pas echt beginnen. Nog drie weken te gaan!!! Aan het einde van deze week zouden we de pups ook stilaan gaan voelen bewegen. Hier kijk ik zo naar uit!
Ik heb hier thuis de eettafel al wat verschoven zodat ik volgende week dinsdag de werpkist kan plaatsen... Jaja, het komt allemaal heel dichtbij nu...
Vrijdag 5 juni 2015

Net langs de dierenarts geweest om Jackie te wegen. Vanaf nu probeer ik dat elke vrijdag te doen. Jackie woog 30.6 kg... zegt weinig maar als je weet dat Jackie's normale gewicht schommelt rond de 29 kg, dan is ze snel heel wat bijgekomen.
Haar buikomtrek is 64 cm.

Onze reservatielijst is ondertussen meer dan vol...We nemen voorlopig geen nieuwe reservaties meer aan

Dinsdag 2 juni 2015

Zwang, zwanger, zwangerst... We hebben er ondertussen 5 weken opzitten en gaan de zesde week in... Nog vier te gaan! Zien jullie dat bolle buikje? Niet de meest flatterende foto's maar we zijn er wel trots op. Jackie heeft nog geen last van haar buikje. Morgen gaan we nog eens trainen en eventueel ook nog eens 'over' zwemmen om een eendje op te halen aan de overkant. Ook de jogging met het baasje stelt voorlopig nog geen probleem. Jackie zal lekker fit aan de bevalling kunnen beginnen...

Dinsdag 26 mei 2015

De echo heeft gesproken: Jackie x Sam is gelukt! Op het einde van de maand juni of helemaal begin juli wordt ons O-nestje geboren. Nog 5 weken om te genieten van zwangere Jackie en het groeiende buikje...Donderdag 21 mei 2015

Als er niks te vertellen is over Jackie, dan richten we ons op Sam ;-). Op de foto zie je hem na een zoekapport over water. Wat een macho heeft die Jackie toch weten te strikken...
Tijdens deze africhtingsles heeft Sam ook verscheidene dubbele en driedubbele apporten gedaan, verschillende slepen, markeerapporten op land en in water maar ook over water; dit alles met dummies maar ook met allerhande wild, nijlgans, brandgans, konijn, nerts... Top Gun Dog... Echt waar, ik raad alle nieuwe baasjes aan te gaan 'werken' met hun hond. Het is zo leuk om onze hondjes te zien doen waarvoor ze op de wereld werden gezet...Echt dubbel genot!

Deep Forest Just Weimaraner "Sam"

Dinsdag 19 mei 2015

Vandaag zijn we op dag 21 van de (vermoedelijke) dracht... Dat is 1/3 van de hele zwangerschap en we zien nog niks... Ik vind dat niet eerlijk;-). Toch al maar een eerste buikfoto... Ik moet toch iets doen? Stressgewijs...

Dag 21Vrijdag 1 mei 2015

Jackie is meermaals succesvol gedekt door Sam. Ik dank Melany voor de medewerking... Melany heeft immers, door haar gegeerde reuen, al heel wat ervaring met de dekkingen...
Op het einde van de maand mei doen we een echo... Spannend... De pups zullen geboren worden rond 30 juni.

Het voorspel ;-)  Het bewijs!
Puppies einde juni 2015 !!!

We zijn heel trots en we vinden het ook heel spannend om hier ons volgende nestje puppies te mogen aankondigen.Dit nestje zal Weimcorner One More Time heten... One More Time: het lijkt alsof we nooit nog puppies zullen hebben. Niks is minder waar... We noemen dit nestje zo omdat het totaal niet voorzien was. Ik heb altijd gezworen voor één nestje, dan voor twee... en uiteindelijk bezweken voor drie;-). Ons laatste en derde nestje is gepland voor 2017. Ik zal er zelf een teefje uit houden.

De gelukkige man die deze keer de eer heeft om Jackie te dekken is de onovertroffen Sam! De officiële naam van Sam is Deep Forest Just Weimaraner van de kennel http://www.theamazinggreytreasure.com. Met Sam hebben we echt een reu gevonden die volledig complementair is met Jackie en dus de ideale kruising is. Dit worden toppups!

Deep Forest Just Weimaraner "Sam"

Sam is een uitermate lieve, grappige en knappe vent. Hij is slank en groot (waaw) en doet het écht voortreffelijk in de jacht. Wat een palmares heeft deze ‘gozer’! Een schot in de roos dus! Sam woont met halfbroer Kyle in Nederland bij Melany en Arthur voor wie beide Weims eigenlijk hun kinderen zijn. Voor alle info over Sam kan ik niet beter dan doorverwijzen naar deze pagina van Sam:http://www.theamazinggreytreasure.com/stud-deep-forest-just-weimaraner/

Als alles verloopt zoals voorzien, dan worden de pups geboren ergens einde juni-begin juli. Putteke zomer dus... Heerlijk…

De reservatielijst voor deze toppuppies is ondertussen meer dan volgeboekt...