Dog Friendly...

Uit met de hond...
 
Service With A Smile (Live your Dream)

A man wrote a letter to a small hotel in a midwest town he planned to visit on his vacation. He wrote: I would very much like to bring my dog with me. He is well-groomed and very well behaved. Would you be willing to permit me to keep him in my room with me at night?
An immediate reply came from the hotel owner, who said: I’ve been operating this hotel for many years. In all that time,I’ve never had a dog steal towels, bed clothes or silverware or pictures off the walls. I’ve never had to evict a dog in the middle of the night for being drunk or disorderly. And I’ve never had a dog run out on a hotel bill. Yes, indeed, your dog is welcome at my hotel. And, if your dog will vouch for you, you’re welcome to stay here, too.

uit: Karl Albrecht and Ron Zenke, Service America


Het is niet iedereen gegeven om diens hond 'overal' mee naartoe te nemen. Een uitje moet zowel voor hond, baas en vooral voor de andere mensen die je bewust of onbewust op je weg tegenkomt, een fijne ervaring zijn. De enige manier om dit te bereiken is een consequente én kordate opvoeding (ja, al vanaf dag 1 dat je pup in huis is en ja, ik val in herhaling;-) en veel oefenen... Wij namen Jackie meteen mee op restaurant en op café (hiervoor is een zomerpup wel handiger dan een winterpup want terrasjes buiten zijn iets meer ongelukjesproof...); we hadden steeds hetzelfde dekentje bij waarop Jackie Lee als pup moest zitten of liggen... Jong geleerd is oud gedaan! En dat betekent dus concreet dat we Jackie vandaag steevast mee op vakantie nemen en meestal ook als we een hapje gaan eten. 

We willen deze rubriek dan ook voorzien om te vertellen waar we al met Jackie zijn geweest en welke plekken ook aanraders zijn op vlak van hondvriendelijkheid. Er zijn sowieso de websites http://www.dogsincluded.nl, http://www.hondenwelkom.com en http://www.vakantie-met-hond.be met handige zoekfuncties naar adresjes waar je hondje mee naartoe kan. Ook op grote bookingsites kan je ingeven of je een vakantieplaats zoekt met een hond. Let wel op en informeer je goed: soms worden er extra kosten aangerekend en soms is het ook zo dat de hond niet in alle ruimtes van je vakantielokatie ook effectief toegelaten is.

Op vakantie

Wij zijn nogal fervente bezoekers van B&B's. Over het algemeen zijn B&B's iets minder makkelijk toegankelijk voor honden dan hotels. Ik begrijp dat wel. B&B's zijn klein en een hond neemt daar vaak een behoorlijke plaats in, maw: in een groot hotel valt de aanwezigheid van een hond minder op. Toch zijn er enkele charmante plaatsjes waar de hond ook écht welkom is, die we hier met veel plezier voorstellen:

In eerste instantie is er http://www.hilldebart.be, een B&B in Malmédy, die wordt uitgebaat door de geweldige Hilde en superman Bart. Hondjes mogen niet binnen in de B&B maar er is wel de onovertroffen hondenkamer! Voor alle duidelijkheid: de hondenkamer is een kamer voor hond én baasjes. Dus hond blijft op kamer als baasjes in het huis gaan ontbijten etc. Omdat je in Malmédy vooral buiten bent, geeft het niet dat je hond af en toe alleen op de kamer moet blijven. De kamer bevindt zich aan de zijkant van het huis en geeft rechtstreeks toegang tot de grote tuin. Een aanrader! Lees ook de extreem lovende commentaar over deze B&B op booking.com.
En dan is er http://www.viWij in Villa Tres Joliellatresjolie.com aan het Comomeer in Italië. De eigenares, Dani (Britse en getrouwd met Italiaan Gulio, die lekker kookt!) is een nooit gezien dierenmens. De toch wel vrij luxueuze B&B is dan ook als het ware een kleine zoo: honden, katten, paarden, geiten, kippen (die ook allemaal een naam hebben;-), waterschildpadden... en daarnaast vindt Dani het heerlijk als haar gasten hun hond meehebben. Ons Jackie is 'hond-aan-huis' daar. Echt top!
Verder willen we ook nog http://www.lamarellecotedor.fr in de buurt van Beaune (Frankrijk) vermelden. Dit is een ideaal adresje om je reis van en naar het zuiden wat te verlengen... Heel leuke mensen, lekker eten en vooral lekkere wijn (dit is putteke Bourgogne!!!), mooie ruimtes, zwembad... en dog friendly! Verder noemen we hier ook graag http://www.aufoyer.com (vlakbij Durbuy), http://www.pension-ruth.de (Zwarte Woud) en http://www.zeltinger-hof.de (Moesel, nabij Bernkastel) . 

Adresjes dichtbij

Uiteraard is het niet aangewezen je hond mee te nemen naar een sterrenrestaurant. Dat is noch voor hond, noch voor baas 'rustgevend'. Maar in een brasserie is het altijd fijn je hondje bij je te hebben. Gezellige gezins- of vriendenmomentjes, daar moet je hond toch bij zijn? Als we naar een plaats gaan waar we nog nooit geweest zijn, bellen we meestal vooraf om te informeren of we Jackie kunnen meebrengen. In en om Herentals zijn er heel wat plekken waar je hondje toegelaten is zoals http://www.brasseriemarie.com en http://www.zuiderhuis.com. Recent waren we aangenaam verrast toen we Jackie meenamen naar http://www.tcompromis.be in Olen... Fijn als de uitbaters speciale aandacht hebben voor de hond. Maar de top van gastvrijheid ten opzichte van je hond vind je toch in http://www.ganzennest.be... We hebben daar 'onze' tafel, we worden daar echt verwácht met onze hond, zelfs in die mate dat we terug naar huis worden gestuurd om Jackie te halen als ze er niet bij is...En ook voor de baasjes is het er heerlijk toeven!