Puppies in aantocht?

En ja, hoor, sinds gisteren is Jackie loops. Ik had vorige week al gemerkt dat er wat aan de hand was maar sinds gisteren is het 'officieel'. Omdat Jackie een heel klein eerste nestje had, hebben we vorig jaar een onderzoek laten doen aan de UGent, de geweldige en gekende Dierenkliniek van Merelbeke. Daar is een aparte afdeling Fertiliteit Hond onder leiding van prof. dr. Ann Van Soom. Prof. Van Soom (of gewoon Ann want - toeval bestaat niet- Ann en ik kenden elkaar nog van in onze jeugdjaren) zal de dekking van Jackie van op afstand volgen en ons begeleiden naar het juiste moment van de dekking. Dus we zijn wel in heel goede handen! We laten dan ook niks aan het toeval over en hebben meteen al bloed laten nemen. Voorlopig is de kust nog veilig... Het is trouwens een echte ervaring om met je hond in deze heel professionele omgeving van de Gentse Universiteit te mogen vertoeven. Ik raad dan ook iedereen aan om - in geval van moeilijke of complexe gevallen- een beroep te doen op deze kliniek. Trouwens, heel fijn, Ann heeft momenteel ook puppies van haar lieve Spaniël Bonnie. Je kan de onwaarschijnlijk schattige pups bewonderen op http://www.engelsespringerspanielsumaringahem.com/puppies.html.

Maar nu terug naar Jackie... Als alles (dekking-bevruchting etc.) goed loopt, dan verwachten we pups tegen einde juni! Wat een heerlijke timing, zo net voor de zomervakantie. Ik ga een puppiedagboek openen om alles te kunnen vertellen over het reilen en zeilen van dekking tot geboorte maar moet dit nog even technisch bekijken ;-). Volgende keer meer nieuws hierover.